ERGOTHERAPIE

Een Ergotherapeut binnen Geestelijke Gezondheidszorg focust zich op het mentaal welzijn van de persoon en help deze zo zelfstandig mogelijk terug terug te functioneren binnen zijn dagelijks leven. Een te hoge werk of gezinsdruk, gezondheidsklachten, stress en perfectionisme zijn belemmeringen die ervoor zorgen dat een persoon niet meer in staat is om optimaal te functioneren binnen zijn weekstructuur. 

Er ontstaan klachten als; vermoeidheid, blokkeren, lichamelijke spanning, zaken niet meer geregeld krijgen en het verlies van overzicht. Of in sommige gevallen spreekt men van overspannenheid, depressie of Burn-out. 

Aan de hand van de ervaren klachten brengt de Ergotherapeut, samen met u in kaart, op welke problemen u dagelijks vastloopt. Dit kan betrekking hebben op alle levensdomeinen als; werk, huishouden, ontspanning, gezin, relaties, en gezondheid. 

Voorbeelden: Ik neem onvoldoende rustmomenten voor mezelf, wegens klachten krijg ik mijn huishouden niet meer georganiseerd, ik ervaar teveel druk omdat ik de lat constant te hoog leg voor mezelf, ik ben het overzicht kwijt omdat mijn agenda te vol is, ik wil beter voor mezelf kunnen zorgen door gezonder te leven, ik wil mijn pijnklachten verminderen, ik voel mij energieloos en passief en geraak moeilijk buiten, ik heb moeite nieuwe contacten te legeen enzovoorts. 

Een Ergotherapeut gaat actief met u aan de slag. Aan de hand van gesprekken en activiteiten gaan we samen te werk binnen de eigen situatie waarop u vastloopt. Een ergotherapeut biedt dan ook de mogelijkheid om bij u aan huis te komen. 

ONZE MASSAGES

Fiory te Sint-Truiden bied u een divers aanbod aan massages aan! 

LEES MEER!

ONZE BEHANDELINGEN

Hier vindt u ons ergotherapeutische aanbod in combinatie met massage.

LEES MEER!

DOELGROEP

Wie kan terecht bij Fiory?

LEES MEER!